Speranța

13 Aug, 2020

În lumea aceasta, când oamenii vorbesc tot mai des despre crize, despre un viitor sumbru și fără speranță, vine Dumnezeu, Tatăl nostru, Creatorul, Cel ce ține toate lucrurile și ne asigură că în cele mai dificile circumstanțe El va fi cu noi!
Un psalm spune: ”Încrede-te în El în toate lucrurile și El îți va netezi cărările…”. Ce înseamnă ”va netezi cărările”? Înseamnă ca nu vom avea obstacole în calea noastră? Înseamnă că nu vom mai trece prin probleme niciodată? Nici vorbă, Biblia nu menționează niciodată faptul ca viața noastra va fi lipsită de probleme, ba din potrivă. Dar, Dumnezeu ne promite că în toate aceste probleme, în fața obstacolului, El va fi prezent acolo neîncetat, El va fi cu noi!

Poate că într-adevăr ne așteaptă un viitor nesigur, însă noi putem avea siguranță în Dumnezeul nostru indiferent de circumstanțe! Speranța pe care ne-o oferă Dumnezeu este mai presus de orice altă garanție ce poate să ne ofere nouă oamenii! Să vă dau un exemplu: În percepția specialistilor, anul 2020 ar fi trebuit să fie un an în care economia ar fi trebuit să bubuie. Să fie un an prosper din punct de vedere financiar. Este așa? Absolut deloc, un virus a dat peste cap toate statisticile. Însă vreau să vă asigur un lucru, ”statisticile” lui Dumnezeu nu dau niciodată greș. De ce? Pentru că El este omniprezent. Pentru El timpul nu este o limitare. El are în mână timpul și viitorul nostru!

Da, Dumnezeu este prezent aici pe acest pământ, este alături de noi și ne oferă speranță. Însă mai mult decât viața noastră foarte scurtă de pe acest pământ, pe Dumnezeu Îl interesează veșnicia noastră. Și cred că asta ar trebui să ne preocupe pe noi mai mult. Pentru că ”Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!” (1 Cor. 15:19). Domnul ne oferă mai mult decât siguranța zilei de mâine, El ne oferă siguranța mântuirii și a vieții veșnice. Speranța aceasta are un Nume: Isus Cristos! În El avem victoria, și o moștenire veșnică, ce nu va putrezi niciodată. În El, toate lucrurile lucrează spre binele nostru veșnic! Dacă El este de partea noastră, atunci cine ne va sta împotrivă?

Tatăl ne-a oferit o nădejde minunată, iar El își dorește ca noi să Îl căutăm cu toată inima. Dumnezeu dorește să alergăm doar spre El, și în zile grele, dar și în zile bune. Închinarea noastră să fie adusă doar Lui!

Vreau să te asigur că nu există altcineva în stare să îți ofere o asemenea speranță. Privește spre El, caută-L și fi plin de bucurie știind că Dumnezeul atotputernic este de partea ta. Vino înaintea lui cu smerenie și reverență știind că El este un Dumnezeu drept și sfânt. Vino înaintea lui cu laude și recunoștință pentru nădejdea primită în Cristos. El ne-a făcut liberi, folosește-te de libertatea primită pentru a sluji cu pasiune. Caută fața Lui și El se va lăsa găsit!

Alte articole:

Domn peste toate

Domn peste toate

...mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate...

Dragostea Tatălui

Dragostea Tatălui

(Isus) S-a dat pe Sine pentru păcatele noastre, ca să ne scape din acest veac rău, potrivit cu voia lui Dumnezeu,...

Refugiul

Refugiul

Mai bine să te adăposteşti în Domnul,decât să te încrezi în om.Mai bine să te adăposteşti în Domnul,decât să te...