Refugiul

5 Aug, 2020

Refugiul

Mai bine să te adăposteşti în Domnul,decât să te încrezi în om.
Mai bine să te adăposteşti în Domnul,decât să te încrezi în cei nobili.

Psalmii 118:8,9

Oricine ai fi, orice statut ai avea, sărac sau bogat, scăparea ta este doar la Dumnezeu!
Mulți caută refugiul în oameni, în relațiile pe care le au, dar Dumnezeu spune: Vino doar la mine, caută refugiul în Mine pentru că în orice altă parte vei eșua. David spunea: „Îmi ridic ochii spre munți, de unde îmi va veni ajutorul? Ajutorul vine de la Domnul!”
David recunoaște aici faptul că nu munții (oamenii cu influență și puternici) sunt cei care până în acel moment l-au ridicat și sunt în stare să îl susțină în continuare, ci Domnul, Dumnezeul care a creat și susține întreaga creație! Oamenii, mai devreme sau mai târziu, o să te dezamăgească, însă Dumnezeu este un refugiu stabil.

Compromisul

Desigur, Dumnezeu ne va cere mereu să avem deplină încredere în El, lucru care nu este întotdeauna ușor. La prima vedere, alternativele par a fi stabile doar pentru că sunt palpabile. Însă uneori, aceste alternative, cer un compromis și nu sunt întotdeauna după voia lui Dumnezeu. Și da, poate compromisul este mic, doar o mică minciună, doar o sumă mică de bani, etc… Problema este că aceste lucruri ”mici”, inevitabil pornesc o avalanșă de compromisuri. Ca să acoperi o minciună mică, o să ai nevoie de altă minciună mai mare și tot așa.

Este mai ușor să cauți ajutorul în lucrurile pe care le vezi sau le poți atinge, însă este infinit mai păgubos.
Vreau să îți spun și să te asigur că există un Refugiu, un ajutor sigur care nu te va dezamăgi. Refugiul în Cristos!

Rugăciune

Poate că ești pus/ă în fața unei alegeri. Dacă nu acum, cu siguranță în viitor vei fi. Vei avea de ales între a te încrede în Domnul, în a te încrede în oameni, care este posibil să te pună față în față cu un compromis ”mic”. Alege întotdeauna, fără ezitare să te încrezi în Domnul!

Dacă ești în situația în care cauți un refugiu, implică-L pe Dumnezeu în problema ta. Vino în rugăciune și cere-i să te îndrume. Cere-I încredere, și răbdare în așteptarea ajutorului Său. Cere-i să te facă o persoana integră, verticală, statornică în fața problemelor.

Alte articole:

Domn peste toate

Domn peste toate

...mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate...

Dragostea Tatălui

Dragostea Tatălui

(Isus) S-a dat pe Sine pentru păcatele noastre, ca să ne scape din acest veac rău, potrivit cu voia lui Dumnezeu,...

Speranța

Speranța

În lumea aceasta, când oamenii vorbesc tot mai des despre crize, despre un viitor sumbru și fără speranță, vine...