Isus… ai întârziat!

28 Jul, 2020

The Christian

Există o relatare în Biblie, în Ioan 11:1-44 în care ne este prezentat episodul unde Lazăr, un prieten al Domnului Isus, este grav bolnav și în cele din urmă moare din cauza acestei boli. În tot acest timp, surorile lui Lazăr au trimis pe cineva la Isus cu această veste. Priviți care a fost mesajul: „Doamne, iată că cel pe care-l iubeşti este bolnav!” – Ioan. 11:3. Ne dăm seama de aici că Lazăr, într-adevăr era o persoana importantă pentru Isus. În situația respectivă cred că fiecare dintre noi am fi pornit imediat la drum fără să pierdem vreo secundă măcar! Însă se întâmplă ceva ciudat… Priviți versetele 5 și 6:

Ioan 11
5. Isus îi iubea pe Marta, pe sora ei şi pe Lazăr.
6. Prin urmare, când a auzit că Lazăr este bolnav, a mai rămas două zile în locul unde era.

Când aude Isus vestea că prietenul Său Lazăr, pe care îl iubea, este grav bolnav… alege să mai amâne plecarea Sa cu două zile! De ce?!
Răspunsul este simplu: Dumnezeu este stăpân peste viață, este stăpân și peste moarte, iar Isus știa că Lazăr va muri și de asemenea știa că voia lui Dumnezeu este ca Lazăr să învie.

Și totuși de ce nu putea Isus pur și simplu să îl vindece pe Lazăr dacă oricum urma să învie?
Pentru că El a ales ca prin acest eveniment să întărească credința celor pe care îi iubea. Prin întârzierea Sa Isus a arătat defapt puterea și suveranitatea lui Dumnezeu!

Adesea ne aflăm și noi în situații de acest fel. Ajungem la capătul puterilor și ni se pare că Dumnezeu întârzie să ne răspundă rugăciunilor noastre. Venim și noi ca surorile lui Lazăr și îi spunem Domnului: „Ai întârziat…; Dacă ai fi venit mai repede…; Este prea târziu…
Atunci când privim la situația în care ne aflăm din perspectiva noastră și avem deja în minte modul și timpul în care ne-am dori ca Dumnezeu să ne răspundă, atunci da, ni se pare că El întârzie. Pentru că de cele mai multe ori, timpul lui Dumnezeu este mult mai exact decât timpul nostru și modalitățile Domnului de a răspunde sunt mult mai mărețe decât noi ne-am putea gândi.

„Întârzierile lui Dumnezeu nu constituie un răspuns negativ la rugăciunile noastre. Dacă nu ne răspunde imediat la rugăciune, înseamnă că probabil doreşte să ne înveţe să aşteptăm iar dacă aşteptăm cu răbdare, vom constata că ne va răspunde la rugăciune într-un mod mult mai minunat decât ne-am fi aşteptat.”

Dumnezeu alege să ne treacă prin aceste momente dificile deoarece în slăbiciunile noastre, puterea lui Dumnezeu este făcută desăvârșită. (2 Cor. 12:9). Neputința noastră ne obligă să recunoaștem dependența noastră de Domnul și ne apropie mai mult de El, ne îndreaptă privirile spre Singurul care poate ajuta cu adevărat! Neputința noastră nu face altceva decât să ne întărească credința și ne ajută să Îl cunoaștem pe El tot mai mult!

Rugăciune

Poate chiar acum te afli la capătul puterilor, și ești în situația în care ți se pare că Dumnezeu întârzie să îți răspundă la rugăciuni. Vreau să te asigur că nu este așa. El are un timp exact în care îți va răspunde. Poate cum te aștepți sau poate într-un mod și mai minunat! Cert este că trebuie să fim plini de credință, de aceea, vino chiar acum într-o rugăciune și cere-I Domnului aceasta!

Vino în reverență și recunoaște că ești dependent/ă de El, că îți dai seama că ai zero control asupra situației și că ai nevoie de El în orice secundă a vieți tale. Cere-I credința ca să vezi dincolo de limitările umane… nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu. Cere-I răbdare ca să poți să treci prin această perioadă a vieți tale.
De asemenea, perseverază în rugăciune, nu te da bătut/ă, ci caută de fiecare dată când ai posibilitatea să aduci cererile tale înaintea Domnului.

Ai încredere în Dumnezeu. Situația dificilă în care te afli, oricare ar fi ea și oricât de grea ar fi, nu este spre dărâmare ci spre MODELARE.
Și nu uita niciodata un lucru: Chiar și atunci când Domnul „întârzie”, El tot la timp ajunge!

Alte articole:

Domn peste toate

Domn peste toate

...mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate...

Dragostea Tatălui

Dragostea Tatălui

(Isus) S-a dat pe Sine pentru păcatele noastre, ca să ne scape din acest veac rău, potrivit cu voia lui Dumnezeu,...

Speranța

Speranța

În lumea aceasta, când oamenii vorbesc tot mai des despre crize, despre un viitor sumbru și fără speranță, vine...