Fii o pildă în vorbire!

16 Jun, 2020

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.

1 Timotei 4:12

Cuvintele pe care le spui au efect asupra vieții tale. Ele te pot ajuta, sau te pot distruge. Cuvintele pe care le spui au efect asupra celor din jurul tău. Ceea ce tu ALEGI să vorbești poate fie să distrugă, să descurajeze, să doboare, fie să întărească, să încurajeze sau să înalțe.

Dezvoltă-ți un mod de vorbire DUMNEZEIESC. Spune ce El ar vrea să spui, vorbește lucruri pe care Isus le-ar fi vorbit. Cristos să-ți fie standardul! Alege să întărești pe cei din jurul tău prin cuvintele tale. Cântărește fiecare cuvânt înainte să iasă din gura ta. Folosește această armă responsabil și lasă ca în vorbirea ta să se vadă Dumnezeu. Lasă-te călăuzit de El și așa vei fi o pildă pentru toți în vorbire.

Cuvintele tale au putere, depinde de tine cum alegi să le folosești. Dacă alegi să le folosești cu responsabilitate, cu înțelepciune, vei aduce glorie lui Dumnezeu prin aceasta!

Rugăciune

De multe ori vorbim înainte să gândim și cred că fiecare dintre noi regretăm lucruri pe care le-am spus în trecut.
Sunt sigur că jertfa lui Isus este suficientă pentru a restaura chiar și modul în care vorbim. Așa că cel mai bun loc în care putem să venim pentru iertare este doar la El.

Vino sincer/ă într-o rugăciune scurtă chiar acum și spune-i lui Dumnezeu să transforme modul tău de vorbire, să îți pună mereu în mintea și în gura ta cuvintele Lui! Roagă-L să te facă un model în VORBIRE pentru biserica ta, pentru prietenii tăi, familia ta și pentru comunitatea în care ești!

Alte articole:

Domn peste toate

Domn peste toate

...mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate...

Dragostea Tatălui

Dragostea Tatălui

(Isus) S-a dat pe Sine pentru păcatele noastre, ca să ne scape din acest veac rău, potrivit cu voia lui Dumnezeu,...

Speranța

Speranța

În lumea aceasta, când oamenii vorbesc tot mai des despre crize, despre un viitor sumbru și fără speranță, vine...