Fii o pildă în purtare!

24 Jun, 2020

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.

1 Timotei 4:12

Dacă ești în Cristos, ești o făptură nouă. Te-ai dezbrăcat de tot ce a fost vechi și ai îmbrăcat haina omului cel nou, o haină a dreptății lui Isus. Dacă ești în Cristos, Duhul Sfânt locuiește în tine, firea îți este răstignită și rodești roada Duhului. Dumnezeu de-a făcut un copil al luminii! Lasă ca lumina ta să fie văzută de oameni. Poartă-te vrednic de Evanghelia primită și trăiește în faptele bune pe care El le-a pregătit mai dinainte pentru tine.

Într-o lume plină de întuneric, o lume care iubește nedreptatea, tu fii o pildă în purtarea ta! Să se vadă mereu Cristos în acțiunile tale, în reacțiile tale, în răspunsul tău la împrejurările grele. Toto ce faci, să fie făcut spre slava lui Dumnezeu și ca pentru Isus!

Lasă ca în purtarea ta să se vadă Isus, să se vadă schimbarea făcută de El în tine. Calcă pe urmele Mântuitorului tău si așa vei fi o pildă pentru cei din jurul tău!

Rugăciune

Analizează-ți purtarea. Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Ce faci în situațiile dificile? Ce faci în fața compromisului?
Da, se întâmplă ades să falimentăm în purtarea noastră și să nu dăm dovadă de statutul de copiii ai lui Dumnezeu.

Dar Dumnezeu, în dragostea Lui este chiar lângă tine, gata să te modeleze, cere-i lucrul acesta!
Înalță o rugăciune și spune-I că vrei să fii un exemplu chiar și prin purtarea ta. Acțiunile tale să arate mereu că ești fiul/fiica lui Dumnezeu. Dacă ai falimentat, la Isus găsești speranță. Recunoaște-ți greșeala, (dacă este posibil, repar-o!!!) caută fața lui Dumnezeu și apoi cere-i să te ajute să arați prin purtarea ta că ești al Lui!

Alte articole:

Domn peste toate

Domn peste toate

...mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate...

Dragostea Tatălui

Dragostea Tatălui

(Isus) S-a dat pe Sine pentru păcatele noastre, ca să ne scape din acest veac rău, potrivit cu voia lui Dumnezeu,...

Speranța

Speranța

În lumea aceasta, când oamenii vorbesc tot mai des despre crize, despre un viitor sumbru și fără speranță, vine...