Despărțiți de Mine, nu puteți face nimic!

13 Apr, 2020

Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă , căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.

Ioan 15:5

Încercăm de multe ori să ne descurcăm singuri. Încercăm să facem lucrurile pe cont propriu, uităm că defapt avem nevoie de El mereu, 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Uităm, și facem asta des. De fiecare dată când amânăm rugăciunea, de fiecare dată când luăm decizia de a nu citi Cuvântul Lui, spunem un singur lucru: Mă descurc și fără Dumnezeu. Chiar dacă de pe buzele noastre nu am rostit poate niciodată aceste vorbe, acțiunile noastre vorbesc!

Dumnezeu vrea să se implice în cele mai mici detalii din viața noastră. Din păcate noi suntem cei care uităm să-L implicăm pe El. Domnul isus le spunea ucenicilor: „Despărțiți de mine, nu puteți face nimic…”. Poate până acum ai crezut că te descurci fără El. Poate ai eșuat în viața ta de creștin și nu ai adus roade.

Vreau să vă aduc o veste bună: Isus a murit pentru ca noi să nu mai fim niciodată despărțiți de El. A murit ca noi să avem viață și să o avem din belșug. O viață roditoare, care să-L glorifice pe Dumnezeu. Dacă noi rămânem în El, și El va rămâne în noi. Va fi sursa noastră!
Haideți să nu mai amânăm rugăciunea, haideți să ne hrănim în fiecare zi din cuvântul lui Dumnezeu. Haideți să căutam mereu fața Lui, nu doar în vremuri grele. Haideți ca să facem din viața noastră o închinare continuă la adresa lui Dumnezeu!Fără Isus, nu putem face nimic. El este vița, noi suntem mlădițele!

Aplică

Cum putem face asta? Putem începe prin a medita la Cuvântul Lui:
Deschide-ți Biblia și citește Ioan 15:1-15. Meditează la ceea ce spune Dumnezeu, apoi roagă-te.

Rugăciune

Spunea cineva:
„Uneori noi ne rugăm cam așa: Doamne, ajută-mă să-mi trăiesc viața pentru Tine, când ar fi mai indicat să ne rugăm: Doamne Isuse, trăiește-ți viața prin mine!” 

Cred că și noi putem face exact aceeași rugăciune:
Doamne, trăiește prin mine. Îmi doresc ca acțiunile mele să arate faptul că sunt dependent de Tine și despărțit de Tine nu pot face nimic. Vreau să trăiesc o viață din belșug, roditoare, o viață care să Te onoreze pe Tine!

Amin!

Alte articole:

Domn peste toate

Domn peste toate

...mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate...

Dragostea Tatălui

Dragostea Tatălui

(Isus) S-a dat pe Sine pentru păcatele noastre, ca să ne scape din acest veac rău, potrivit cu voia lui Dumnezeu,...

Speranța

Speranța

În lumea aceasta, când oamenii vorbesc tot mai des despre crize, despre un viitor sumbru și fără speranță, vine...