Deplină Încredere

8 Apr, 2020

În viață, avem momente în care suntem plini de pasiune, de entuziasm și de avânt! Acelea sunt momentele în care credem că putem face orice, putem muta chiar și munții din loc! Și totuși, când ne așteptăm mai puțin, când totul merge atât de bine, cădem. În acele momente, în viața noastră încep să apară dezamăgiri, tristețe, chiar și frică.

Ei bine, în perioadele din viața noastră în care falimentăm, autorul cărții Evrei, inspirat de Duhul lui Dumnezeu, ne spune să facem un lucru: 

Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.

Evrei 4:16

Cartea Evrei Îl arată pe Isus Cristos ca fiind un Mare Preot care are milă de slăbiciunile noastre (Evrei 4:15). El este cel care ne înțelege, de aceea suntem chemați să ne apropiem cu deplină încredere de scaunul harului.

Ce înseamnă să te apropii cu „deplină încredere?”

Termenul “încredere”(sau deplină încredere), în greaca este “paresia”. Așadar, ni se spune să ne apropiem cu paresia de scaunul harului. Acest cuvânt, mai înseamnă și: Vorbire sinceră, atitudine deschisă(față de cineva), libertate în vorbire, fără frică. De asemenea, paresia, vizează și relația de sinceritate dintre doi prieteni.

Atunci când Dumnezeu ne cheamă să venim la El cu falimentul nostru, El ne spune să venim cu sinceritate, ca la cel mai bun prieten. Se întâmplă uneori să venim înaintea lui Dumnezeu folosind cuvinte învățate de undeva, cuvinte care – credem noi – Îl impresionează pe Dumnezeu. Folosim un limbaj de lemn care nu arată cu adevărat ceea ce este în inima noastră, nu indică specific spre falimentul nostru. 

Apropie-te cu sinceritate de scaunul harului. Spune-I Prietenului tău specific unde ai falimentat, mărturisește-ți în reverență și fără frică păcatul tău. El este Domnul credincios care te va ridica din locul în care te afli acum și o va face plin de iubire și de compasiune. Ești copilul Lui, ai deplină încredere în Tatăl tău!

Alte articole:

Domn peste toate

Domn peste toate

...mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate...

Dragostea Tatălui

Dragostea Tatălui

(Isus) S-a dat pe Sine pentru păcatele noastre, ca să ne scape din acest veac rău, potrivit cu voia lui Dumnezeu,...

Speranța

Speranța

În lumea aceasta, când oamenii vorbesc tot mai des despre crize, despre un viitor sumbru și fără speranță, vine...